Benodigdheden (voor 2 personen)
- 1 bakje champignons van 500 gram (ik doe meestal een mengeling van kastanjechampignons en gewone champignons)
- 1 pakje tofu
- 1 flesje room (ik kies light room of sojaroom)
- Maïzena express (wit)
- Sojasaus
- Peper, zout, nootmuskaat, curry
- Eventueel verse kruiden
Bereidingswijze
- Snij de tofu in blokjes en de champignons in 4 (kleine champignons in 2). Doe ze in een grote kookpot of zoals bij mij in een grote wokpan en laat ze bakken.
- Als je merkt dat de champignons gaar zijn voeg je een scheutje sojasaus toe en zorg je dat dit goed verdeeld raakt over het champignon-tofu mengsel in je pot. Ondertussen kan je ook peper, zout, nootmuskaat en curry toevoegen naar smaak. Gebruik niet te veel curry, je mag dit eventueel zelf weglaten.
- Als alles goed gebakken is voeg je het flesje room toe en meng je alles goed. Laat de room op kookpunt komen en voeg daarna maïzena express toe terwijl je roert. Ik begin meestal met 1 theelepeltje en voeg eventueel bij als ik de room meer ingebonden wil hebben. Laat alles een minuutje doorkoken.
- Voeg eventueel extra peper, zout, nootmuskaat en curry toe indien het geheel nog niet genoeg op smaak is gebracht.
- Serveren met een toefje verse peterselie of dergelijke is altijd mooi 🙂
Tips
- Wie een bladerdeegkoekje wilt, maar origineel uit de hoek wilt komen raad ik aan een kant en klaar bladerdeeg te kopen en er figuurtjes uit te steken/snijden die jij wenst. Stop dat in de oven tot het bruin is. Ik maak dit als er gasten komen eten en snij dan driehoekjes. Het is leuk om die dan op de vol-au-vent te leggen als eyecatcher.
- Lekker met puree, frietjes, gebakken aardappels, kroketten,... je kan echt naar hartelust kiezen wat je bij de veggievent eet.
- Veganisten op bezoek? Gebruik soyaroom en laat de bladerdeegkoekjes achterwege. Dan is je gerechtje veganproof
Geen opmerkingen:
Een reactie posten